Sobre el bloc

Tens poca traça als fogons? et fa por cuinar? o és que et fa mandra? En aquest programa tres cuiners, la Carlota, l’Oriol i el Roger, van a casa de diversos joves i els ensenyen a cuinar un plat sobre el terreny, és a dir, a la seva propia cuina, amb els ingredients que trobin i, el que és més difícil, amb els seus propis estris. Cada dijous trobareu aquí un nou capítol...

 

Categories

Paraules clau

XTVL arròs cuina programa

30/12/10

El xef Oriol Ivern ensenya a cuinar a la Sheila

RECEPTA:

PASTÍS TATIN

 

SINOPSI:

La Sheila té una vida social molt activa, sempre té amics a casa, tant a l’hora de dinar, sopar o, fins i tot, berenar. S’ha tornat una experta en la preparació de còctels però, en canvi, el tema del menjar no el domina tant. Per impressionar, encara  més,  el seus amics,  decideix trucar a l’Oriol perquè li ensenyi a fer unes postres per  llepar-se els dits i però que , sobretot, combinin bé amb els mojitos, la seva especialitat.

INGREDIENTS:

                       -sucre

                       -nata líquida

                        -pomes

                        -mantega

                       - pasta de full

                        -fulles de romaní

                        -beines de vainilla

23/12/10

El xef Oriol Ivern ensenya a cuinar a l'Ariel

RECEPTA:

TRINXAT DE LA CERDANYA AMB CANSALADA

SINOPSI:

L’Ariel va venir de l’Argentina a Catalunya per motius de feina i, tot i que en principi, la seva intenció era quedar-s’hi un any,  ara ja fa tres que hi és. A poc a poc, es va familiaritzant amb el país i les seves tradicions,  però reconeix que el tema de la gastronomia catalana el té una mica abandonat, no ha passat del pa amb tomàquet. Per això, decideix trucar a l’Oriol perquè li ensenyi a fer algun plat típic català. Encara que, segurament,  molts catalans també aprofitaran per prendre nota.

INGREDIENTS:

-col

-patates

-cansalada blanca

-cansalada viada

-alls

16/12/10

El xef Roger Martínez ensenya a cuinar a la Núria

RECEPTA:

ARRÒS SALTAT AMB VERDURETES AL CURRI

 

SINOPSI:

La Núria viu al costat d’un mercat, per tant, ja no té excusa per no poder menjar sa. El seu problema principal és que no té traça a l’hora de cuinar i a la mica que bada ja se li ha cremat el menjar. Sort en té del seu company de pis que es veu que és un crac cuinant, però com que no es vol quedar enrere decideix trucar al Roger perquè li ensenyi a cuinar i que pugui  presumir de tenir alguna d’especialitat.

INGREDIENTS:

- pollastre

- verdures:              

   ·pèsols

   ·pebrot verd i vermell

   ·ceba tendra

   ·pastanaga

- curri

- arròs

10/12/10

El xef Oriol Ivern ensenya a cuinar a la Marta

RECEPTA:

LLOBARRO A LA PAPILLOTA

SINOPSI:

La Marta està encantada de ser vegetariana però té la sensació que sempre menja el mateix. A l’hora de cuinar, li agradaria ser més creativa però diu que no té imaginació. El fet de tenir un nòvio suec l’ha obligat a provar nous aliments però, tot i així, creu que ha caigut a la monotonia.  Per això, ha decidit trucar a l’Oriol perquè li ensenyi altres tècniques culinàries que l’allunyin  de  l’avorrit peix a la planxa.

INGREDIENTS:

- Vinagreta:

porradell

mostassa

cogombres en vinagre

tomàquet

- Papillota:

pastanagues

carbassó

ceba tendra

porro

vermut blanc

oli

pebre

paper d’alumini

03/12/10

La xef Carlota Claver ensenya a cuinar al Joan

RECEPTA:

CREMA DE CARBASSA  AMB GAMBETES

 

SINOPSI:

El Joan i  els seus companys de pis no dediquen gaire temps a les tasques domèstiques. No es pot negar que a la seva cuina s’hi pot trobar de tot, encara que a vegades l’estat amb què es conserva no sigui el més òptim. L’ordre tampoc es pot dir que sigui el seu fort, però com que els agrada menjar bé, el Joan decideix trucar a la Carlota perquè vol  aprendre a cuinar algun plat bàsic però que no impliqui ni complicar-se la vida ni embrutar gaire la cuina.

INGREDIENTS:

1 Carbassa petita

Ceba

1 Porro

½  copa de vi blanc

1 Taronja

4 Gambes

Oli doliva

Sal

Pebre

Pàgina 1 de 4


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl